De mavoleerlingen starten op hun eigen locatie aan de Bolkensteeg, het gebouw voor hun en voor hun eigen docenten.

In het eerste leerjaar kun je hier op twee verschillende manieren starten. In de mavoplus-klassen worden die leerlingen ingedeeld, die vanuit de basisschool puur het advies mavo hebben gehad. Als het goed is zitten zij al direct op hun plaats. Blijken zij nu veel beter (of in een enkel geval veel slechter) te presteren, dan is een overstap naar een andere afdeling uiteraard ook mogelijk.

Een groep leerlingen weet als ze van de basisschool komt nog niet welke opleiding het best past. Mavo is mogelijk, maar havo ook. Daarom hebben we voor deze leerling ook een dakpanklas gemaakt. Hierin wordt gekeken hoe je je in het eerste jaar ontwikkelt en hoef je pas na het eerste jaar je keus te maken.

In de mh-klassen zitten dus leerlingen, die naar verwachting tot de betere mavo-leerlingen zullen horen of zelfs havo-leerlingen zijn. Als havo er niet in zit, gaan zij proberen in vier jaar hun diploma op de mavoplus-afdeling te behalen. Zij hebben daarbij drie mogelijkheden: Afstuderen met vijf theoretische vakken en het praktijkvak dienstverlening en producten (gemengde leerweg), afstuderen met zes theoretische vakken of het examen in zeven theoretische vakken behalen en daardoor een goede aansluiting waarborgen voor de stap naar het mbo en havo 4. In leerjaar 3 wordt deze keuze zorgvuldig voorbereid.

In het eerste leerjaar worden de mavoleerlingen echte middelbare scholieren. Vakken als mediawijsheid en omgangskunde helpen bij het zich ontwikkelen als jongere, in studielessen en mentorlessen leer je studeren en met elkaar als klas samenwerken. Daarnaast krijg je uiteraard Engels, Frans, wiskunde en nog een hele reeks vakken.