Nieuws

Voetbaltoernooi OMO-scholen

By april 18, 2017februari 15th, 2021No Comments

Op donderdag 30 maart zijn Danilo Verus en Mark van der Weegen namens de sectie LO, met een onder- en bovenbouw team naar het OMO-scholen voetbaltoernooi in Roosendaal gegaan. Met een strakblauwe lucht, 22 graden en een team van enthousiaste ouders en leerlingen beloofde het op voorhand een mooie dag te worden. Om 12.30 uur speelde het onderbouwteam zijn eerste wedstrijd tegen het Munnikenheide college “onderbouwteam”. De angst was in de ogen van onze leerlingen af te lezen. Deze leerlingen waren letterlijk twee koppen groter. Men vroeg zich af of die spits morgen niet moest afrijden voor zijn rijexamen. Desondanks hebben onze jongens zich kranig geweerd, maar met een 0-5 nederlaag verlieten ze enigszins aangeslagen het veld.

Daarna stond de eerste wedstrijd van het bovenbouwteam op het programma. In een wedstrijd met veel kansen voor ons stond na 25 minuten de brilstand op het scorebord. In de daaropvolgende wedstrijden ging het onderbouwteam beter spelen en won het nog twee keer, wat resulteerde in een knappe 3e plaats!

Bij het bovenbouwteam zou het nog erg spannend worden.  De tweede wedstrijd werd verloren, maar de daaropvolgende twee gewonnen. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om 1e te worden. In een bloedstollende wedstrijd met enkele zeer dubieuze beslissingen van de scheidsrechter, (waar onze jongens overigens zeer goed mee omgegaan zijn) werd in de laatste 5 minuten een 3-0 overwinning over de streep getrokken.  Hiermee is het bovenbouwteam niet alleen de winnaar van dit toernooi, maar ook finalist voor het eindtoernooi dat op 1 juni in Waalwijk gehouden zal worden.

Via deze weg willen wij de leerlingen en ouders bedanken voor hun inzet en de jongens van het bovenbouwteam veel succes wensen op 1 juni!