Presentatie nieuwbouw Cambreur College

Twee architecten van cepezed uit Delft hebben nog voor de zomervakantie aan team, ouders, aan buurtgenoten en oud-collega’s, aan medewerkers van gemeente en vanher OMO-bestuur de plannen m.b.t het nieuwe Cambreur gepresenteerd. Bij beide bijeenkomsten werd goed geluisterd, waren er kritische vragen. Na afloop feliciteerden de toehoorders Paddy Sieuwerts en Steven Goeman met het ontwerp van het transparante, lichte gebouw met een heldere indeling in diverse herkenbare, kleinschalige afdelingen.

Cepezed is een gerenommeerd architectenbureau dat ook verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld de renovatie van het station in Tilburg, het ontwerp van de A-pier van Schiphol of de nieuwe voetgangersbrug bij het centraal station van Utrecht. Hun ervaring met scholenbouw groeit snel.

Het bureau hecht grote waarde aan goed overleg met de opdrachtgever. De twee architecten willen een gebouw ontwerpen dat nu passend is, maar dat in de toekomst ook gemakkelijk aangepast kan worden aan nieuwe eisen. Zij maken gebruik van veel glas en daardoor een flinke dosis daglicht, vitamine D dus. Graag fabriceren zij delen van het gebouw vooraf en assembleren de delen op de bouwplaats zelf. Dit verhoogt de kwaliteit en beperkt de overlast van het bouwproces.

Het gebouw bestaat uit drie delen: het glazen hart van de school met de hoofdingang en de aula, het u-vormige onderwijsgebouw en het sportgedeelte. Een brede loper voert naar de hoofdingang, waar leerlingen, teamleden en alle gasten ontvangen worden. Het schoolplein en een flinke groenvoorziening komen voor de school die dus een stuk naar achteren gesitueerd is.

Nadrukkelijk is er rekening gehouden met de buren aan beide kanten van het gebouw. Zij konden digitaal al zien hoe het gebouw er vanuit hun tuin eruit zou komen zien.

De gescheiden verkeersstromen zijn onderwerp van gesprek met de gemeente.

De ontwerpfase gaat nu echt van start. De werkgroepen zijn geformeerd, de projectgroep gaat onder leiding van Linda Kröse van HEVO op 9 juli al aan de slag.

Nieuwsgierig? Neem dan een virtueel kijkje in het nieuwe gebouw.

NIEUWSARCHIEF