Stages Mavo plus

Al vroeg in hun schoolcarrière oriënteren onze leerlingen zich op hun latere loopbaan en beroep.

In het eerste leerjaar is dit heel laagdrempelig: brugklassers lopen tijdens de zogeheten ‘Meeloopdag’ een dag mee met een familielid of kennis. Zo zien ze hoe een gewone werkdag eruit ziet. Daarnaast doen onze brugklassers tien uur vrijwilligerswerk in het kader van de maatschappelijke stage (MAS). Vaak wordt dit gedaan bij de eigen sportclub of vereniging.

In mavo 2 wordt hier een vervolg aan gegeven. In dit leerjaar besteden leerlingen twintig uur aan vrijwilligerswerk. Ze kunnen kiezen voor een project bij het Rode Kruis, ze zoeken zelf naar een stage of kiezen een stage op het digitale platform Stagerage. Aan het einde van hun schoolcarrière krijgen de leerlingen een certificaat mits aan de voorwaarden van dertig stage-uren is voldaan.

In mavo 3 hebben leerlingen hun sectorkeuze gemaakt. Dat schooljaar is er daarom een stage van een week. Leerlingen werken bij een bedrijf of instelling passend bij de sectorkeuze. Een uitstekende manier om erachter te komen of je op het goede spoor zit.

Stages: In de praktijk oefenen wat je op school geleerd hebt.

 

NIEUWSARCHIEF