291

Het Cambreur College heeft een open dag in januari.

Op woensdag 24 januari 2018 zijn alle leerlingen welkom. Onze deuren van onze drie gebouwen staan wagenwijd open van 16.00 tot 20.00 uur en je bent samen met ouders en broers en zusjes van harte welkom.

Onze leerlingen en onze collega’s stellen de diverse vakken voor en laten zien wat er aan buitenlesactiviteiten gedaan wordt op het Cambreur College. Heb je zin om proeven te doen bij scheikunde? Wil je in de gymzaal actief worden? Of doe je mee aan een echt debat? Je bent van harte uitgenodigd.

En heb je vragen over ondersteuning bij dyslexie of dyscalculie, dan vind je op ieder gebouw een lokaal, waar een zorgcoördinator en een dyslexiespecialist jouw vragen kunnen beantwoorden. Het OpenLeerCentrum rechts naast het hoofdgebouw is de plek waar de tweetalige leerlingen hun opleiding presenteren. Ook de moeite waard om een kijkje te nemen.

Op gebouw C presenteert de mavo zich. Dit is immers hét mavo-gebouw. Hier kun je de mavo-docenten ontmoeten en zien hoe de Cambreurmavo de PLUS van mavoplus dubbel en dwars waarmaakt.

Op het hoofdgebouw presenten zich de havo- en de vwo-afdeling en uiteraard ook de tweetalige havo- en vwo-stroom. Neem een kijkje bij de exacte vakken biologie, scheikunde en natuurkunde die theorie en praktijk in hun vaklokalen koppelen. Bewonder de kunstwerken die bij het vak Kunst Beeldend gemaakt worden. Doe mee met een les gym in een van de sportzalen of laat je uitdagen om deel te nemen aan een Lagerhuisdebat.  Zoek het informaticalokaal en kijk, wat je hier kunt leren als je eenmaal in de laatste twee of drie jaar van je opleiding zit.

Leerlingen kunnen je vertellen, hoe hun tweetalige opleiding eruit ziet en wat de meerwaarde van deze opleiding is. En andere leerlingen maken duidelijk wat het excellentieprogramma voor (havo en) vwo inhoudt.

Op woensdag 24 januari is natuurlijk ook het gebouw voor voorbereidend mbo open. Hier zijn met name de leerlingen die naar het voorbereidend mbo gaan welkom. Zij kunnen daar de basis- en de kaderberoepsgerichte leerweg volgen of misschien wel een plekje vinden in de km-klas. In leerjaar 3 en 4 kiezen ze een sector uit. Op het Cambreur College kun je kiezen voor het profiel “Zorg & Welzijn” en voor het profiel “Economie & Ondernemen”.

De deuren staan eveneens open van 16.00 tot 20.00 uur. Leerlingen en docenten staan klaar om alle lokalen te laten zien. Je kunt een bezoek brengen aan de kapsalon, de keuken, het restaurant, maar ook aan de verkoopbalie en de economiehal.

In het gebouw hangt overal werk van leerlingen. Met name grote kunstwerken die tijdens speciale kunstdagen gemaakt zijn sieren de muren op.

Vergeet ook niet naar de fantastische tekening op de gang bij de ingang van het biologielokaal te kijken. Hier worden de planten en dieren afgebeeld die in de schoolvijver leven. Zowel de vijver als de muurschildering is door onze eigen teamleden gemaakt.

open dag 2013Tijdens de open dag op 24 januari kunnen al onze bezoekers de sfeer proeven die kenmerkend is voor het Cambreur College: vriendelijk, actief, betrokken. Daarbij zijn de resultaten uitstekend, het Cambreur is gewoon een uitstekende school. En jij past hier ook.