243

Griezeltocht

griezeltochtElk jaar gaan alle leerlingen van de tweede klas een avondje ‘griezelen’. Zij storten zich na een rit in een geblindeerde bus in een nachtelijk avontuur. Dreigende schaduwen overheersen in het donkere bos. Doorweekte modderpaden, een knipogende maan en het gekraak van takken en bomen en vele dierengeluiden maken iedereen waakzaam.

Zou de weerwolf die avond toeslaan? Luidruchtige types schreeuwen hun angst weg en vele anderen blijven stilletjes naar de spoken staren. Allemaal komen ze met sterke verhalen thuis van de ‘Griezeltocht’ die de oudervereniging van het Cambreur College jaarlijks organiseert.

Hypnose avond

‘Je wordt zwaarder en zwaarder, je handen hangen naast je lichaam en lijken van beton. Je hebt steeds meer moeite om je ogen open te houden, ze worden alsmaar zwaarder.’
Elk jaar genieten de derdeklassers van een spectaculaire, amusante en avondvullende hypnoseshow.
Hilarische en spannende momenten wisselen elkaar af. Hypnotiseur Jos Claus uit Heerlen brengt de leerlingen op basis van vrijwilligheid onder hypnose en laat zien wat het is, wat het kan en dat het niets te maken heeft met magie. De meisjes en jongens nemen om uiteenlopende redenen deel aan de ‘Hypnotic Brain Power Show’. De een, omdat hij niet gelooft dat zoiets bestaat, de ander om te ervaren wat allemaal mogelijk is.
Het hoogtepunt van de avond is het moment waarop de zware (103 kilo) wegende Jos Claus een meisje als een plank met hoofd en voeten op twee stoelen legt en (even) op haar gaat staan.

Schoolfeesten

De leerlingvereniging CIA brengt een nieuwe traditie de school in: een goed georganiseerd georganiseerd feest met met fantastische muziek, waar het merendeel van de Cambreurleerlingen aan deelneemt. Dat hebben we lang niet gehad en we zijn dan ook heel blij met een actieve groep jonge mensen die dit samen met een paar kartrekkers onder de docenten voor elkaar krijgt.

Cambreurdag

Cambreurdag 4De Cambreurdag is voor de leerlingen één van de hoogtepunten uit het schoolleven, een jaarlijks terugkerende feestdag voor de hele school. Het is een dag waarop de leerlingen op een speelse en creatieve manier bezig zijn met een aantal van de ruim tachtig verschillende activiteiten die hen worden aangeboden in de groepen: “cultureel”, “doe” en “sportief”. Een kleine greep uit het aanbod van de laatste jaren: astrologie, circusles, kitesurfen, slagwerk, aquarelleren, graffiti, rastavlechten, yoga, motorrijden, garneren, duiken, boksen, karate, schermen, paardrijden, rugby, mehndi.
Veel onderdelen worden op school aangeboden op een van de drie locaties. Een flink aantal activiteiten is echter op locatie in de regio Dongen. Tussen de drie blokken wordt dan ook driftig heen en weer gefietst. Op het kleurig versierde schoolplein worden de leerlingen in de pauze ontvangen: De geur van frituurvet en de muzikale klanken van de schoolband wijzen iedere vreemdeling de weg naar het Cambreur College.

Casinoavond en Stijlavond

stijlavond 2 jpgGlamour en glitter. Smokings en avondjurken. Al jaren sluiten onze eindexamenkandidaten hun loopbaan op het Cambreur College af met een stijlvol feest. Leerlingen, docenten, ouders en veel Dongenaren, Rijenaren en andere belangstellenden uit de verre omtrek verzamelen zich op een lenteavond in Dongen bij de ingang van de Cammeleur of een dag later bij de ingang van onze school. Een lange stoet voertuigen voert de leerlingen van het examenjaar aan. Oldtimers, boerenkarren, maar ook limousines en auto’s die de meesten alleen maar kennen uit glanzende brochures, brengen de feestelingen naar de hoofdingang, waar ze jarenlang niet door naar binnen mochten. Stoere, in glimmend leer gehulde docenten op motoren, begeleiden de lange bonte stoet, die als een corso door de straten van Dongen rijdt. Bijna onherkenbaar in hun prachtige avondkledij schrijden de bijna dames en heren naar de eveneens in stijl aangeklede locatie waar ze feestelijk onthaald worden met een glas champagne. Onze hoffotograaf ziet urenlang de fraaist geklede stellen voor zijn camera. Leerlingen van de CIA en docenten voeren gedienstig de lege glazen af en hopen op een dansje. Geen lege chipszakjes, chocoladewikkels, kauwgum of blikjes, geen vettige geur van saucijzenbroodjes. Een ongebruikelijke aanblik, een stijlvolle avond.