Goede Doel

De naam Klus komt uit het verleden. Jarenlang werden er door de leerlingen van het vroegere Havo Maris Stella en het latere Dr. Schaepmancollege aan het eind van het schooljaar klusjes opgeknapt in heel Dongen en omgeving. Toen het Dr. Schaepmancollege via fusie overging in het Cambreur College hebben we er bewust voor gekozen om de acties voor het goede doel voort te zetten.

De klusjesactie kwam echter op het tweede plan en er werd vanaf dat moment op een andere manier geld binnengehaald. De naam KLUS was echter een begrip geworden in Dongen en omgeving. Dus besloot de Goede Doel Commissie om de naam “KLUS” te handhaven.

De bedoeling van het organiseren van acties voor het goede doel is niet alleen zoveel mogelijk geld bij elkaar zien te krijgen, maar ook om de leerlingen bewust te maken van het feit dat wij het met zijn allen heel erg goed hebben en dat velen minder rijk, minder veilig, minder kansrijk zijn en een steuntje in de rug nodig hebben. Daarom is het van belang dat de leerlingen daar een paar keer per jaar bij stil staan, of liever gezegd in actie komen en zelf moeite doen voor een goed doel.

We zoeken bij voorkeur kleinschalige projecten die niet al via andere instanties volop gesteund worden. Bovendien willen we graag directe contacten hebben met één of meerdere personen die bij een project betrokken zijn, zodat we zeker weten dat al het geld rechtstreeks naar het goede doel gaat.

 

 

 

Jaarlijks ondersteunen we een project van Trees van Rijsewijk in Nepal. Van het geld dat onze leerlingen in de afgelopen twintig jaar hebben opgehaald zijn daar kleine dorpschooltjes, een ziekenhuisje en een weeshuis gebouwd. Het ingezamelde geld is tot op de laatste cent zinvol ingezet. Trees zelf laat ons ieder jaar het resultaat in woord en beeld zien.

NIEUWSARCHIEF